Τ.Δ. ΔΡΑΜΑΣ

Λίγα λόγια για την Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.)

    Η Τοπική Διοίκηση Δράμας (I.P.A), είναι ουσιαστικά ένας Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Αστυνομικών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος βασίζεται στις αρχές του Εθελοντισμού, της Φιλίας, της Συναδελφικής Αλληλεγγύης και της Ανιδιοτελής Προσφοράς προς το συνάνθρωπο.
   Στη Δράμα, ιδρύθηκε και λειτουργεί από το έτος 1992, ενώ διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και αριθμεί πάνω από 300 μέλη.
              
Από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα, η ένωσή μας, με τη βοήθεια των εθελοντών αστυνομικών μελών της, έχει να επιδείξει μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή στο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, τη διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών και κυρίως κοινωνικών εκδηλώσεων.
Συμμετέχει σε προγράμματα του Δήμου Δράμας σχετικά με τον καθαρισμό πλατειών και αλσυλλίων, ανακύκλωσης χαρτιού, μπαταριών, κ.α., ενώ σε συνεργασία με διάφορους φορείς και συλλόγους πραγματοποιεί δενδροφυτεύσεις σε δασικές περιοχές του Νομού.
Συμμετέχει κάθε χρόνο με αθλητές μέλη της στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών που αποτελεί πλέον παγκόσμιας φήμης αθλητικό γεγονός.
Συμμετέχει στο τοπικό έθιμο της πολιούχου της πόλης μας Αγίας Βαρβάρας, με την κατασκευή μικρών καραβιών από τα ίδια τα παιδιά, με ανακυκλώσιμα υλικά.
Συμμετέχει με περίπτερο δράσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Δράμας, στη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή την ‘’Ονειρούπολη Δράμας’’.
Συμμετέχει στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, μαζί με 45 ακόμα φορείς και συλλόγους της πόλης μας, προκειμένου μέσα από τις δράσεις του Δικτύου να συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στους άπορους συνδημότες μας, αλλά και την προληπτική ιατρική (παιδικά εμβόλια, κλπ).  
Πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, συλλογή τροφίμων, παιδικών ρούχων και παιχνιδιών, τα οποία προσφέρονται εκ περιτροπής, στο συσσίτιο ΄΄Αγάπης΄΄ της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας, σε Παιδικά χωριά S.O.S., στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Δράμας, στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Δράμας, στο Σύλλογο Πολυτέκνων, καθώς και οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί.
Συλλέγει φάρμακα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία αποστέλλει στο εξωτερικό για να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που τα έχουν άμεση ανάγκη, αλλά και για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου (ΚΙ.ΦΑ.) Δράμας.  
Συμμετέχει στην πραγματοποίηση εθελοντικών αιμοδοσιών σε συνεργασία με διάφορους συλλόγους, όπως π.χ. καρκινοπαθών, διαβητικών                    
Τα έσοδα από τον ετήσιο χορό των αστυνομικών, διατίθενται αποκλειστικά για ν’ ανακουφισθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Νομού μας.                     
Διαθέτει ομάδες Μπάσκετ & Ποδοσφαίρου και διοργανώνει αγώνες και διάφορα τουρνουά για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στηρίζει οικονομικά με κάθε τρόπο το Σύλλογο Γονέων Παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα «ΛΑΜΨΗ», καθώς επίσης και το «Χαμόγελο του Παιδιού».                                                                                                                
                                                 
Πανελλαδική βράβευση Τ.Δ. Δράμας για την κοινωνική προσφορά
Η βράβευση της Τοπικής Διοίκησης Δράμας (I.P.A.), δύο φορές την τελευταία τριετία, σε πανελλαδικό επίπεδο από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για την κοινωνική προσφορά της, ανάμεσα σε 52 Τοπικές Διοικήσεις σε όλη τη Χώρα, μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον το κοινωνικό μας έργο, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Εκδήλωση για τα παιδιά στον Ιππικό Σύλλογο Δοξάτου
Η κορυφαία δράση που αποτελεί πλέον θεσμό για την ένωσή μας από το έτος 2011 είναι η εκδήλωση που γίνεται για τα παιδιά στον Ιππικό Σύλλογο Δοξάτου περί τα τέλη Μαίου κάθε έτους. Είναι θα λέγαμε μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά, καθώς την ημέρα εκείνη όλες οι δράσεις μας έχουν επίκεντρο το παιδί και αποσκοπούν στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, αλλά κυρίως για να δώσουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους.
Όλες  οι δράσεις πραγματοποιούνται Δωρεάν και γίνονται από επαγγελματίες του είδους με τη βοήθεια των εθελοντών της ένωσής μας.
Οι κυριότερες δράσεις είναι οι ακόλουθες:
Ø  Μαθήματα Ιππασίας,
Ø  Φωτογράφηση με διάφορα άλογα, όπως πόνυ και αγωνιστικά,
Ø  Βόλτα με παραδοσιακό κάρο,
Ø  Γνωριμία με το άθλημα της Τοξοβολίας,
Ø  Παραδοσιακοί χοροί από παιδικά τμήματα συλλόγων και σχολείων,
Ø  Χειροτεχνίες και ζωγραφική στη φύση,
Ø  Διάφορες αθλοπαιδιές όπως τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, κ.α.
Ø  Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μπουν μέσα σε περιπολικό όχημα και ν’ ανέβουν σε μηχανή δικυκλιστή Τροχαίας, αλλά και της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια: