ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (3-11-2016), το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών. 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι κατείχε στην αποθήκη και την οικία του, σε χωριό της Δράμας, 1 μεταλλικό και 2 πλαστικά δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 794,8 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


1 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών 

Κατασχέθηκαν περίπου 3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 5 φυτά κάνναβης, σπόροι κάνναβης και ναρκωτικά δισκία  

Συνελήφθη χθες (31-10-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 56χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:  

·        5 φυτά κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,20 μέτρων
·        11 νάιλον συσκευασίες και 6 γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη,  
     συνολικού βάρους 864,5 γραμμαρίων
·        αποξηραμένα φυτά κάνναβης, συνολικού βάρους 2.090 γραμμαρίων
·        σπόρους κάνναβης
·        4 ναρκωτικά δισκία

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεκαέξι (16) κιλά ηρωίνης και έντεκα (11) συλλήψεις σε υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών
Την υπόθεση χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής
Οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης
Τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνέδραμαν Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, Ομάδα αστυνομικών σκύλων - ανιχνευτών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων
Κατασχέθηκε επίσης πολυβόλο, οπλοπολυβόλο τέσσερα πιστόλια, περίστροφο, δέκα χειροβομβίδες κλπ οπλισμός
Πολλά από τα κατασχεμένα εντοπίστηκαν θαμμένα σε οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, όπου είχε την «έδρα» της η εγκληματική οργάνωση
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου εμπορίας των ναρκωτικών

Οκτώ μήνες μεθοδικών ερευνών οδήγησαν στην κατάσχεση δεκαέξι περίπου κιλών ηρωίνης και τη σύλληψη έντεκα ατόμων, τα οποία συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Τις έρευνες για την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υποδιεύθυνση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 17 έως 56 ετών και συγκεκριμένα οκτώ ημεδαποί, μεταξύ των οποίων η 32χρονη συνδιευθύνουσα την οργάνωση και τρεις αλλοδαποί. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο καθώς και 45χρονη ημεδαπή.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο – οικία στο Κορωπί, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.
Στη συνέχεια συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης μέλος της οργάνωσης (33χρονος ημεδαπός) να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.
Όπως διακριβώθηκε είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδεκτή την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόεκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη.
Ακολούθησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν δέκα ακόμη μέλη της οργάνωσης. Από τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα τυποποίησης ναρκωτικών, όπλα, χειροβομβίδες και χρηματικά ποσά. Συνολικά κατασχέθηκαν :
 • (15,822) κιλά ηρωίνης και (148,5) γραμμάρια κάνναβης,
 • (240) ναρκωτικά δισκία,
 • (4.335) ευρώ και (2) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,
 • (10) χειροβομβίδες
 • πολυβόλο,
 • υποπολυβόλο scorpion,
 • τέσσερα πιστόλια και περίστροφο
 • επαναληπτική καραμπίνα και δίκαννο (λειόκανα)
 • (6) γεμιστήρες,
 • (2) υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, (2) σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και (3) σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών,
 • (342) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων ,
 • ( 5 ) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας,
 • φορητός πομποδέκτης,
 • (22) κινητά τηλέφωνα, (23) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, (10) τηλεκάρτες, κάρτα sim.
Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων και κυρίως ο οπλισμός βρέθηκε θαμμένος σε οικόπεδο πλησίον της οικίας - «έδρας» της εγκληματικής οργάνωσης, στο Κορωπί Αττικής.
Τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου συνέδραμαν Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, Ομάδα αστυνομικών σκύλων – ανιχνευτών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.
Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου εμπορίας των ναρκωτικών, να εξεταστεί η ενδεχόμενη διασύνδεση του με άλλα ομοειδή κυκλώματα και να εντοπιστούν τυχόν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.

23 Οκτωβρίου 2016

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις καταστήματος-οχημάτων στη Δράμα
   
Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) διαρρήξεις καταστήματος οχημάτων, που διαπράχθηκαν την 21/22-10-2016, στην πόλη της Δράμας.   

Συνελήφθη χθες (22-10-2016) το πρωί, στη Δράμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα,  την 21/22-10-2016, ο δράστης διέρρηξε κατάστημα στην πόλη της Δράμας, προκαλώντας φθορές και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον δράστη και να τον συλλάβουν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 31χρονος διέρρηξε επίσης δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, κατά τη διάπραξη των οποίων αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό, κλειδιά οικίας και διάφορα έγγραφα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 68,70 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο του. 

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

19 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε βάρος 21χρονης ημεδαπής.  

Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψαν τα στοιχεία της 21χρονης, ενώ για το ίδιο αδίκημα στη σχετική δικογραφία κατηγορείται επίσης ένας άγνωστος δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Αναλυτικότερα, 38χρονος ημεδαπός εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση δίκυκλης μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον άγνωστο δράστη.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον 38χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 29-6-2016, σε τραπεζικό λογαριασμό της 21χρονης, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ, ως προκαταβολή, για την αγορά του παραπάνω δικύκλου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.
Σημειώνεται ότι η 21χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
 Κατασχέθηκαν 132,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 5,6 γραμμάρια κοκαΐνης 

Συνελήφθη χθες (7-9-2016) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 44χρονο να κατέχει δέμα, το οποίο περιείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 117,6 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 5,6 γραμμαρίων, τις οποίες, όπως προέκυψε, είχε αποστείλει ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 44χρονου, στη Δράμα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 14,5 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

23 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις 

Συνελήφθη χθες (22-8-2016) το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.  

Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, χθες το πρωί, ευρισκόμενος στην πόλη της Δράμας, προέβαινε σε ακόλαστη πράξη.  


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.  


9 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών στους νομούς Δράμας και Καβάλας

Κατασχέθηκαν 103,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 93 φαρμακευτικά δισκία

Συνελήφθησαν χθες (8-7-2016) και σήμερα (9-7-2016), στους νομούς Δράμας και Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 50, 44 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Δράμας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, συνέλαβαν τον 50χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 103,6 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο βράδυ, σε χωριό της Καβάλας,  αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι κατείχε 56 δσκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων VULBEGAL και HIPNOSEDON.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Δράμα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 37 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων VULBEGAL, HIPNOSEDON και LEXOTANIL.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων. 


Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας και το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας. 

24 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 18χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, για απάτη.  

Αναλυτικότερα, πρωινές ώρες της 11-5-2016, ο 18χρονος εντόπισε αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε διαδικτυακά μαζί του.  Κατά την επικοινωνία τους, συμφώνησαν την αγοροπωλησία του παραπάνω κινητού, με αντικαταβολή χρηματικού ποσού 270 ευρώ.

Το πρωί της 13-5-2016, κατά την παραλαβή του δέματος, ο 18χρονος διαπίστωσε ότι ο δράστης τον είχε εξαπατήσει, αποστέλλοντάς του ένα κενό δέμα.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου, την 19-5-2016 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

23 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη 12 ημεδαπών για διενέργεια παράνομου τυχερού παιγνίου

Συνελήφθησαν χθες (22-5-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δώδεκα (12) ημεδαποί, ηλικίας 70, 65, 62, 59, 55, 54, 53, 49, 47, 45, 43 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και περί καζίνων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), κατά τη διάρκεια του οποίου εντόπισαν τον 59χρονο, προσωρινά υπεύθυνο, να επιτρέπει στους υπόλοιπους δράστες, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «Ζάρια», συμμετέχοντας σε αυτό και ο ίδιος.

Στο εσωτερικό του καταστήματος και την κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ και ένα (1) ζάρι.

Η  σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τον 30χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, καθώς και δύο ακόμη ημεδαπούς, έναν 51χρονο, που ανέμενε στην πόρτα του καταστήματος, σε ρόλο τσιλιαδόρου και έναν 45χρονο, παίκτη στο παραπάνω παίγνιο, οι οποίοι διέφυγαν τη σύλληψη.

Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 55 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

22 Μαΐου 2016
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα,  από οικίες, στην πόλη της Δράμας

Συνελήφθησαν 2 από τους 3 δράστες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε (5) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες, που διαπράχθηκαν το πρωί της  17-5-2016, στην πόλη της Δράμας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 52, 35 και 29 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Συνελήφθησαν την 18-5-2016 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 29 ετών.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών για τη σύλληψη δραστών που διέπραξαν κλοπές στην πόλη της Δράμας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 29 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου, καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν:
·         1 συσκευασία με βαμβάκι εμποτισμένο με ηρωίνη, βάρους 1,4 γραμμαρίων
·         1 συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης
·         το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ
·         1 ρολόι χειρός
·         1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου
·         1 διαρρηκτικό εργαλείο
·         2 κινητά τηλέφωνα

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το πρωί της 17-5-2016, στη Δράμα, οι δύο (2) δράστες, ενεργώντας από κοινού με τον 52χρονο, διέρρηξαν πέντε (5) οικίες, αφαιρώντας από τις δύο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 2  ρολόγια χειρός, 2 ζευγάρια παπούτσια και 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Μέρος από τα κατασχεμένα αντικείμενα (ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ρολόι χειρός), καθώς και το παραπάνω χρηματικό ποσό, αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 29χρονο, περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Επισημαίνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


20 Μαΐου 2016 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σύλληψη 8 ημεδαπών για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «ΠΟΚΕΡ»   

Συνελήφθησαν χθες (19-5-2016) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας 50, 47, 45, 28, 26, 23, 22 (άντρες) και 42 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί παιγνίων και περί καζίνων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), όπου εντόπισαν τον 50χρονο ιδιοκτήτη του, να έχει οργανώσει τη διενέργεια του τυχερού - απαγορευμένου παιγνίου «ΠΟΚΕΡ», σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, στο οποίο συμμετείχαν οι υπόλοιποι δράστες και ο ίδιος.    

Στην κατοχή των δραστών και στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
-  459 μάρκες
-  3 τράπουλες
-  5 ζάρια
-  το χρηματικό ποσό των 1.335 ευρώ

Σημειώνεται ότι οι δράστες, ηλικίας 50, 47, 45, 42, 28 και 26 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παίγνια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

8 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σύλληψη υπηκόου Αλβανίας για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 476,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας 

Συνελήφθη χθες (7-4-2016) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του 28χρονου, καθώς και την κατοχή του, εντόπισαν, μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:

Ø 6 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 476,3 γραμμαρίων
Ø  1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Ø  το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ
Ø  1 κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

30 Μαρτίου 2016
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Σύλληψη ημεδαπού για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη κατοχή όπλου

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 1 πιστόλι κρότου, 33 φυσίγγια κρότου, 1 μετατροπέας κάννης και 1 γεμιστήρα

Συνελήφθη χθες (29-3-2016) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, πυροβόλησε πέντε φορές στον αέρα με ένα πιστόλι κρότου.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το παραπάνω πιστόλι, 33 φυσίγγια κρότου, 1 γεμιστήρα, 1 μετατροπέας κάννης και μία θήκη όπλου.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

16 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διάθεση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση

Κατασχέθηκαν 401,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα ηρωίνης και σπόροι κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (15-3-2016) το μεσημέρι σε χωριά της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, διότι εντόπισαν στις οικίες τους ποσότητες ναρκωτικών ενώ όπως προέκυψε, την 14-3-2016, το απόγευμα, ο 45χρονος προμήθευσε τον 32χρονο με μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

Αναλυτικότερα, στην οικία του 32χρονου στο Κατάφυτο Δράμας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • 3 πλαστικά δοχεία και 1 μεταλλικό κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 398 γραμμαρίων
 • 1 συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης
 • 1 μεταλλικό δοχείο με σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους 246,4 γραμμαρίων

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του 45χρονου, στον Ξηροπόταμο Δράμας, βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 3,9 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
                                                                                               21 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες προμηθεύονταν από την Αλβανία και την Αθήνα
Η οργάνωση αποτελούνταν από 13 συνολικά άτομα, από τα οποία 1 ηγετικό στέλεχος που κατηύθυνε τη δράση της και άλλα 12 άτομα που είχαν περιφερειακούς ρόλους
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα - κατά περίπτωση - για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 10 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της
Η ποσότητα ναρκωτικών που διακινήθηκε από τον Απρίλιο του 2014 υπολογίζεται πάνω από 4,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1 κιλό κατεργασμένης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, πλήθος καρτών SIM , χρηματικά ποσά και δύο οχήματα

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες, μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δώδεκα (12) μελών της οργάνωσης, ενώ προέκυψε η εμπλοκή σε αυτήν ενός ακόμη αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για επτά (7) ημεδαπούς, (6 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας από 42 έως 60 ετών και πέντε (5) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, (3 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας από 24 έως 51 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την 19-2-2016, στους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Σερρών και Αττικής, συνελήφθησαν δέκα (10) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα οι επτά ημεδαποί και τρεις από τους αλλοδαπούς δράστες, ηλικίας 27, 32 και 51 ετών.
Στην παραπάνω επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέδραμαν επίσης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής καθώς και σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 41 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, εξακριβώθηκε πλήρως η εγκληματική δράση του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση της οργάνωσης, η εσωτερική δομή της, καθώς επίσης ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος του αρχηγού της, οι επιμέρους ρόλοι των υπολοίπων μελών και οι μεταξύ τους σχέσεις και διασυνδέσεις.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2014, οι δράστες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε δομημένη, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη ιεραρχική δομή εγκληματική οργάνωση με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ηγετικό ρόλο στη συγκρότηση, οργάνωση, διεύθυνση και καθοδήγηση της εγκληματικής οργάνωσης είχε ένας 48χρονος ημεδαπός .
Ο 48χρονος, μαζί με δύο κύρια μέλη της οργάνωσης, έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας και ένα άγνωστο μέχρι στιγμής μέλος (προμηθευτές) , οργάνωναν την προμήθεια της σπείρας με ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, από την Αλβανία και την Αθήνα.
Ρόλο προμηθευτή ναρκωτικών στο κύκλωμα είχαν ακόμη τρία μέλη του, δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 60 ετών και ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας. Ρόλο μεταφορέα – αποστολέα των ναρκωτικών είχαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 27χρονος και μία 24χρονη, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.
Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών ( ghostphones ), τα οποία άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μιλούσαν με ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Η ποσότητα ναρκωτικών που διακινήθηκε κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, υπολογίζεται πάνω από 4,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1 κιλό κατεργασμένης κάνναβης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισε η οργάνωση υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 45.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, στις οικίες και τα οχήματα των μελών της οργάνωσης, καθώς επίσης και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
·         538,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
·         5,2 γραμμάρια κοκαΐνης
·         σπόροι κάνναβης
·         1 ζυγαριά
·         πλήθος κινητών τηλεφώνων
·         πλήθος καρτών SIM
·         1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
·         1 ζευγάρι κιάλια
·         το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ περίπου
·         3 βιβλιάρια καταθέσεων
Κατασχέθηκαν επίσης δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Δ.Χ.Ε.).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

12 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψη


Συνελήφθη χθες (11-2-2016) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

10 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις κλοπής από κατάστημα σε χωριό της Δράμας  

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής από κατάστημα, σε χωριό της Δράμας, που είχαν διαπραχθεί την 3 και 14-1-2016.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.   

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης την 3 και 14-1-2016, διέρρηξε το ίδιο κατάστημα, στο Μυλοπόταμο Δράμας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, συνολικά το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και διάφορα έγγραφα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα έγγραφα και το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους. 
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.  


28 Ιανουαρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος υπαλλήλου επιχείρησης στη Δράμα  

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, απάτη, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 25-1-2016, σε βάρος υπαλλήλου επιχείρησης, στη Δράμα. 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 46χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.  

Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, μετέβη σε επιχείρηση εμπορίας ελαστικών, στη Δράμα, προκειμένου να τοποθετήσει καινούρια ελαστικά. Μετά την τοποθέτηση των ελαστικών, ο 46χρονος, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στην 39χρονη ημεδαπή υπάλληλο, ενώ προφασιζόμενος ότι απώλεσε το πορτοφόλι του, κατάφερε να την εξαπατήσει, πείθοντάς την ότι θα επέστρεφε άμεσα για την πληρωμή των ελαστικών, χωρίς ουδέποτε όμως να το πραγματοποιήσει.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν τα παραπάνω ελαστικά, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.  

Σημειώνεται ότι ο 46χρονος έχει απασχολήσει κατά τον παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

27 Ιανουαρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνίαση κλοπής από κατάστημα σε χωριό της Δράμας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, διάρρηξη καταστήματος, που διαπράχθηκε, την 14-1-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 28 και 25 ετών, για διακεκριμένη κλοπή, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται άλλος ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι τρεις (3) δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν κατάστημα στα Λευκόγεια Δράμας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του 620 πακέτα τσιγάρων και τα χρηματικά ποσά των 3.120 ευρώ, 100 δολαρίων Αυστραλίας και 80 λιρών Τουρκίας, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, εντόπισαν το παραπάνω όχημα. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία, δύο (2) ζευγάρια γάντια, καθώς επίσης όλα τα αφαιρεθέντα πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για εκβίαση και κλοπή.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου.

22 Ιανουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη στη Δράμα ημεδαπός, νοσηλευτής νοσοκομείου, για ασελγείς πράξεις σε βάρος 22χρονης ημεδαπής ασθενούς

Προηγουμένως χορήγησε ενδοφλέβιο φαρμακευτικό σκεύασμα στην ασθενή, φέρνοντάς την σε κατάσταση καταστολής

Ο δράστης κατηγορείται για βιασμό, βαριά σωματική βλάβη, έκθεση, υπεξαίρεση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (21-1-2016) το πρωί, σε πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Ασφάλειας, 47χρονος ημεδαπός, νοσηλευτής σε νοσοκομείο, κατηγορούμενος για βιασμό, βαριά σωματική βλάβη, έκθεση, υπεξαίρεση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο νοσηλευτής εισήλθε σε θάλαμο, όπου νοσηλευόταν 22χρονη ημεδαπή και αφού της χορήγησε ενδοφλέβιο φαρμακευτικό σκεύασμα (αναισθητικό), φέρνοντάς την σε κατάσταση καταστολής, προέβη σε ασελγείς πράξεις, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Μετά την καταγγελία υ πήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών , οι οποίοι προσέτρεξαν στο σημείο και συνέλαβαν τον νοσηλευτή.

Σε κάδο απορριμμάτων του νοσοκομείου, καθώς επίσης και την κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κενό φιαλίδιο του φαρμακευτικού σκευάσματος που χορήγησε στην 22χρονη και χρησιμοποιημένη σύριγγα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν άλλα πέντε φιαλίδια του παραπάνω φαρμακευτικού σκευάσματος, τα οποία, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει κατά το παρελθόν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

25 Ιανουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για αποπλάνηση παιδιού και ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 22-1-2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 52χρονος ημεδαπός, για αποπλάνηση παιδιού και ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας μητέρας ανήλικης μαθήτριας, εντοπίσθηκε ο 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος είναι υπεύθυνος κυλικείου Δημοτικού Σχολείου σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και προσήχθη για εξέταση.

Ο δράστης εξεταζόμενος ομολόγησε ότι είχε ενεργήσει κατ επανάληψη ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων μαθητριών, στις οποίες προσέφερε δωρεάν αναψυκτικά και τρόφιμα από το κυλικείο.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

16 Ιανουαρίου 2016

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών 
Κατασχέθηκαν 178,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης    

Συνελήφθη χθες (15-1-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 61 ετών για κατοχή ναρκωτικών.       

Ειδικότερα, σε χωριό της Δράμας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τον 61χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του και κατέσχεσαν τρία (3) δοχεία και μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 178,3 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία περιπτέρου κυκλοφοριακής αγωγής της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ονειρούπολη Δράμας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 7-1-2016, η συμμετοχή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, με περίπτερο κυκλοφοριακής αγωγής, στην Ονειρούπολη Δράμας.

    Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς από τα παιδιά και την ενημέρωσή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας, το Τμήμα Τροχαίας Δράμας σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση  Αστυνομικών Δράμας, ανέλαβαν την οργάνωση και λειτουργία του εν λόγω περιπτέρου.   

  Το περίπτερο της αστυνομίας, το οποίο εγκαινιάστηκε την 3-12-2015, παρέμεινε ανοιχτό προς τους πολίτες όλο το διάστημα των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης Δράμας (έως και την 07-01-2016) και υποδέχτηκε περίπου 4.000 παιδιά.

 Στους χώρους του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις  δημοτικών σχολείων από τη Δράμα και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών του Νομού Δράμας, καθώς επίσης και μεμονωμένες επισκέψεις γονέων με τα παιδιά τους από διάφορες περιοχές της χώρας.  
     
   Σημειώνεται ότι τα παιδιά που επισκέφτηκαν το περίπτερο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων και βίντεο, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και επιτραπέζια παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης να φωτογραφηθούν σε μια ξύλινη κατασκευή ως αστυνομικοί.

  Στους μικρούς επισκέπτες διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής και έντυπα για τη συμπλήρωση του σχολικού τους  προγράμματος.

  Παράλληλα, κατά την είσοδο των μικρών παιδιών στο χώρο της Ονειρούπολης, οι αστυνομικοί τοποθετούσαν σε αυτά κονκάρδες με το ονοματεπώνυμό τους και το τηλέφωνο του γονέα, για να γίνεται ευκολότερη η ανεύρεσή τους σε περίπτωση που χαθούν.

   Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κοινωνικές δράσεις των αστυνομικών της Δράμας τα προηγούμενα έτη.

  Τέλος επισημάνεται ότι το περίπτερο λειτουργούσε και ως κέντρο Τουριστικής Αστυνομίας, παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες, ενώ στους χώρους της Ονειρούπολης Δράμας, βρίσκονταν σε καθημερινή βάση αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία πεζής περιπολίας, οι οποίοι παρείχαν κάθε σχετική με την αποστολή τους πληροφορία στους επισκέπτες.
                                                                                                                                                                                                                                               7 Ιανουαρίου 2016  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη 7 ημεδαπών για διενέργεια παράνομου τυχερού παιγνίου
  
Συνελήφθησαν σήμερα (7-1-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας 70, 67, 62, 57, 45, 42 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), κατά τη διάρκεια του οποίου εντόπισαν τον 57χρονο, ιδιοκτήτη του, να επιτρέπει στους υπόλοιπους πέντε δράστες, ηλικίας 70, 67, 45, 42 και 41 ετών, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «Ζάρια».

Ο 62χρονος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στην πόρτα του καταστήματος, λειτουργώντας ως τσιλιαδόρος, κατηγορείται επίσης για το αδίκημα της απείθειας, καθόσον παρεμπόδισε την είσοδο των αστυνομικών στο κατάστημα.

Στο εσωτερικό του καταστήματος και την κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         8 ζάρια
·         το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ

Σημειώνεται ότι ο 70χρονος και ο 57χρονος έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 42χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων και μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Κομοτηνή, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σύλληψη 48χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (30-12-2015) το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή του ένα δέμα, που περιείχε μία (1) συσκευασία με αμφεταμίνη, βάρους 11,7 γραμμαρίων και μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.Κομοτηνή, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνίαση κλοπής τσάντας στη Δράμα 

Συνελήφθησαν άμεσα 2 ημεδαποί 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή τσάντας, που διαπράχθηκε χθες (20-12-2015) το βράδυ, στη Δράμα. 

Συνελήφθησαν άμεσα, το ίδιο βράδυ, στη Δράμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ένας 17χρονος και μία 17χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, οι δύο δράστες αφαίρεσαν από το χώρο του ΚΤΕΛ Δράμας, μία τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τους δύο ημεδαπούς.

Στην κατοχή τους, βρέθηκε η παραπάνω τσάντα με όλα τα αφαιρεθέντα χρήματα, αντικείμενα και έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Κομοτηνή, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας
 περί αθλητισμού και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (16-12-2015) το απόγευμα, στη Δράμα, στα πλαίσια διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 19χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και κατοχή ναρκωτικών. 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατά την είσοδό του στο γήπεδο, εντόπισαν στην κατοχή του μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,6 γραμμαρίων, την οποία και κατέσχεσαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.   


Κομοτηνή, 12 Δεκεμβρίου 2015
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνίαση διάρρηξης καταστήματος σε χωριό της Δράμας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, διάρρηξη καταστήματος, που διαπράχθηκε, την 30-11-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης διέρρηξε κατάστημα, στην Προσοτσάνη Δράμας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ. 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε ο παραπάνω ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης Δράμας.

Κομοτηνή, 26 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη υπηκόου Αλβανίας διωκόμενου
 με Διεθνές  Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη χθες (25-11-2015) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Αλβανίας, για σεξουαλική επαφή με ανήλικο πρόσωπο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Κομοτηνή, 25 Νοεμβρίου 2015

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Δράμα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη, ενώ προέκυψε η συμμετοχή και μίας γυναίκας - συνεργού, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται
Οι δράστες εξαπάτησαν 56χρονο ημεδαπό, αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ 
Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι η δράστιδα αποπειράθηκε να εξαπατήσει άλλον έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Δράμα, χωρίς όμως να τα καταφέρει

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης, σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Δράμα, που διαπράχθηκε χθες (24-11-2015) το πρωί.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη χθες (24-11-2015) το μεσημέρι, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μία γυναίκα – συνεργός, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, η άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 56χρονο και ισχυριζόμενη ότι είναι συνάδελφος, αναφέροντας επίσης ψευδώς ότι έχει οικονομική ανάγκη για την κηδεία συγγενικού της προσώπου, τον έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε ένα άτομο που θα μετέβαινε στο πρατήριό του.

Ακολούθως, επικοινώνησε με έναν 57χρονο ημεδαπό, οδηγό ταξί, τον οποίο επίσης εξαπάτησε, ζητώντας από αυτόν, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, να μεταβεί στο πρατήριο του 56χρονου, να παραλάβει τα χρήματα και να τα αποστείλει, με ταχυδρομική επιταγή, στον 61χρονο συνεργό της.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί ο τρόπος δράσης των δραστών, ενώ με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων, συνελήφθη ο 61χρονος, ο οποίος μετέβη σε ταχυδρομείο στην Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.

Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ δεσμεύτηκε προκειμένου να αποδοθεί στον δικαιούχο του.

Στο πλαίσιο των ερευνών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε επίσης ότι η άγνωστη μέχρι στιγμής δράστιδα, το ίδιο πρωί, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, επιχείρησε να εξαπατήσει έναν 42χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη άλλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Δράμα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον η πράξη της έγινε αντιληπτή από αυτόν. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την επικράτεια, καθώς επίσης και η τυχόν συμμετοχή άλλων συνεργών.

Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης και με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες: 

·         Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
·         Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
·         Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
·         Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
·         Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
·         Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
·         Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
·         Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
·         Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
·         Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, (www.hellenicpolice.gr , οδηγός του πολίτη, χρήσιμες συμβουλές), είναι διαθέσιμες αναλυτικές συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης από επιτήδειους, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά.
Κομοτηνή, 24 Νοεμβρίου 2015

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σύλληψη υπηκόου Πακιστάν για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα  
Κατασχέθηκαν 2.000 πακέτα τσιγάρων και 1.750 γραμμάρια καπνού      

Συνελήφθη χθες (23-11-2015) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, εντόπισαν 2.000 πακέτα τσιγάρων και 35 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 3.350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.   

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τ.A. Δράμας.                                                                                                                                Κομοτηνή, 21 Νοεμβρίου 2015ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνίαση κλοπής από σύλλογο στη Δράμα
 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή από σύλλογο στην πόλη της Δράμας, που διαπράχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 18-9-2015 έως 23-9-2015.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε τις εγκαταστάσεις του παραπάνω συλλόγου, προκαλώντας φθορές και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους τρείς (3) ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορες φιάλες ποτού.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν 4 άτομα για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα"Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 42, 47 και 68 χρόνων και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 33 ετών, για παραβάσεις  που σχετίζονται με τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών για τυχόν εμπλοκή αστυνομικών σε υπόθεση λαθρεμπορίου, διερευνήθηκε υπόθεση αποθήκευσης και συσκευασίας κάνναβης και λαθραίου καπνού, εισαγόμενου από την Βουλγαρία, σε αποθήκη και αγρόκτημα σε περιοχή της Δράμας.Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με τελωνειακούς υπαλλήλους και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες σε  αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 42χρονου και 47χρονου ημεδαπού, στις οικίες αυτών καθώς και σε αποθήκη τους.Από τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:• τριάντα ένα κιλά και εκατόν δέκα γραμμάρια (31.110) γραμμάρια λεπτοκομμένου καπνού,

• είκοσι οκτώ κιλά και εκατόν σαράντα γραμμάρια (28.140) αποξηραμένων φύλλων καπνού,

• αυτοσχέδιο μηχάνημα κοπής καπνού,

• ηλεκτρικός αναδευτήρας,

• τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές,

• χειροκίνητη συσκευή για γέμιση κενών τσιγάρων και 

• πέντε (5) συσκευασίες, που η καθεμία περιείχε εκατό (100) άδεια τσιγάρα.Επίσης, εντός του αγροκτήματος κατελήφθησαν ο 68χρονος και ο 33χρονος  να έχουν εφοδιαστεί από τον 47χρονο και να έχουν στην κατοχή τους επτακόσια πενήντα επτά (757) γραμμάρια λεπτοκομμένου αποξηραμένου καπνού, χειροκίνητη συσκευή για γέμιση κενών τσιγάρων και επτά (7) κενά τσιγάρα.Τέλος, εντός του αγροκτήματος κατελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας να εργάζονται και να διαμένουν παράτυπα στη χώρα μας, σε βάρος των οποίων κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασηςΗ έρευνα συνεχίζεται, χωρίς μέχρι τώρα να έχει προκύψει καμία εμπλοκή αστυνομικών.

                                                                 Κομοτηνή, 20 Νοεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 38χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης, 19,4 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και σπόροι κάνναβηςΣυνελήφθη χθες (19-11-2015) το μεσημέρι, στο Δοξάτο Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.       Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι, σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, καθώς επίσης και στην κατοχή του, εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:Ø  15 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη,

     συνολικού βάρους 1.209,6 γραμμαρίων


Ø  1 νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, 19,4 γραμμαρίων


Ø  1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη 


Ø  6 συσκευασίες με σπόρους κάνναβης


Ø  85 κενές νάιλον συσκευασίες


Ø  1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας


Ø  το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ


Ø  1 κινητό τηλέφωνο


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.Κομοτηνή, 19 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Θανατηφόρο τροχαίο
Σήμερα (19-11-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Προσοτσάνης – Καλής Βρύσης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος ημεδαπός και επέβαινε 16χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε χωμάτινο ανάχωμα. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 16χρονης και ο σοβαρός τραυματισμός του 18χρονου.   
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. 
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.
================================================================================

Κομοτηνή, 6 Νοεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς επίσης και 12 στελέχη φυτών κάνναβης

Συνελήφθη χθες (5-11-2015) το μεσημέρι σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, εντόπισαν στην κατοχή του δράστη και κατέσχεσαν:  
·         δύο (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 4,7 γραμμαρίων
·   δύο (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 20,8 γραμμαρίων

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία και σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
·         μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 6,7 γραμμαρίων
·  37 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων STEDON και HIPNOSEDON
·         δώδεκα (12) στελέχη φυτών κάνναβης


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας. Κομοτηνή, 2 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Βουλγαρίας κατηγορούμενοι για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Οι δράστες πραγματοποίησαν 2 συναλλαγές με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ σε καταστήματα της Δράμας
Κατασχέθηκαν 8 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

   Συνελήφθησαν χθες (1-11-2015) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
    Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες μετέβησαν σε τρία καταστήματα στη Δράμα, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές σε δύο από αυτά, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ στο τρίτο κατάστημα η πράξη τους έγινε αντιληπτή και αποχώρησαν.
  Μετά από σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν άμεσα τους δράστες και να τους συλλάβουν.
 Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και 102 λέβα.
Κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τις συναλλαγές και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τους.
   Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


=================================================================

Κομοτηνή, 24 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από 1 κιλό ακατέργαστη κάνναβη 
και 3 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (23-10-2015) το απόγευμα σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 68 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν αρχικά τον 55χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στην οικία του και σε  οικόπεδο παρακείμενο σε αυτή, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

·        δύο (2) δοχεία και μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη  συνολικού βάρους 523,1 γραμμαρίων
·         ένα (1) αποξηραμένο κλώνο κάνναβης βάρους 11,1 γραμμαρίων
·         ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,80 μέτρων

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 68χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή του παραπάνω σκύλου, στην οικία και το αγρόκτημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· δέκα (10) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 867,6 γραμμαρίων
·      δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,70 και 1,50 μέτρων
·       σπόροι κάνναβης


   Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.  ====================================================

Κομοτηνή, 22 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θανατηφόρο τροχαίο 
Σήμερα (22-10-2015) το πρωί, στο 8ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος ημεδαπός και επέβαινε 68χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα του Ο.Τ.Ε.. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 68χρονου και ο ελαφρύς τραυματισμός του 75χρονου. 
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Δράμας.

=========================================

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αντικειμένων σιδήρου από επιχείρηση σε χωριό της Δράμας
                                                                        Κομοτηνή 20 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για κλοπή.              Ένας από τους δράστες συνελήφθη
Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση κλοπής αντικειμένων σιδήρου από επιχείρηση σε χωριό της Δράμας, που διαπράχθηκε την 18-10-2015 το απόγευμα.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 54 και 39 ετών, για κλοπή. 
Συνελήφθη την 19-10-2015 το μεσημέρι, στο Δοξάτο Δράμας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ο 54χρονος δράστης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό, μετέβησαν σε επιχείρηση στη Χωριστή Δράμας και αφαίρεσαν από τον αύλειο χώρο της, διάφορα αντικείμενα σιδήρου και εργαλεία, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ο 54χρονος, ενώ εντοπίσθηκε το παραπάνω όχημα με τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας.
====================================================

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην αποτροπή μιας ακόμα αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω Διαδικτύου.  
Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην αποτροπή μιας (1) ακόμα αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω Διαδικτύου και σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητα του ατόμου.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε το βράδυ της 14-10-2015, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην καινοτόμο online διαδικασία «CYBERALERT», ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής επικοινωνίας, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.
 Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, με αποτέλεσμα την άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του.
Στη συνέχεια, ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε εγκαίρως το άτομο, που όπως προέκυψε ότι είναι 27χρονος ημεδαπός, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιτότητα.
Για την παρούσα υπόθεση, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·         Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
·         Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android:CYBERKID

======================================================

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Κομοτηνή, 16 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας στη Δράμα, ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου και ώρα 09:45΄, θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου.

Μετά τη Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2015 και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τις ημέρες 19, 20, 21 και 22-10-2015, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού της περιφέρειας μας, στα κατά τόπους Νοσοκομεία (Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας), για την Τράπεζα Αίματος του Σώματος και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

=================================================================

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση 3 αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών οι οποίοι εξαπάτησαν μέσω διαδικτύου 43χρονο ημεδαπό                                                                                         

                                                                                                       Κομοτηνή, 15 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι, την 10-10-2015, εξαπάτησαν μέσω διαδικτύου 43χρονο ημεδαπό.
Αναλυτικότερα, ο 43χρονος εντόπισε αγγελία που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά αρχικά με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του οχήματος και στη συνέχεια με τους δύο συνεργούς του, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα αναλάμβαναν τη μεταφορά και την παράδοση του οχήματος.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 43χρονο, πείθοντάς τον να τους αποστείλει, την 10-10-2015, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοραπωλησία.
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών .
Σημειώνεται ότι οι επιτήδειοι έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικές με τα υποψήφια θύματά τους, τα πλησιάζουν αιφνιδιαστικά και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, όπως ότι είναι γνωστοί συγγενών τους, λογιστές, εφοριακοί κ.λ.π., ζητούν χρήματα προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Η συνήθης πρακτική που ακολουθούν, έγκειται στην αρχική συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πρόσωπο που θέλουν να εξαπατήσουν (οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση κ.ά.) και στη συνέχεια στην προσέγγισή του με διάφορες προφάσεις έκτακτου χαρακτήρα.
Από τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές, μερικές από τις προφάσεις που συνήθως χρησιμοποιούν οι δράστες, ενδεικτικά είναι και οι ακόλουθες:
·         Είμαι φίλος συγγενικού προσώπου πχ. του υιού σας, ο οποίος μου ζήτησε να μου δώσετε χρήματα γιατί τον έχει συλλάβει η αστυνομία για καταδικαστική απόφαση ή χρέη.
·         Είμαι δικηγόρος συγγενικού προσώπου πχ. του υιού σας, ο οποίος ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, κρατείται σε αστυνομική υπηρεσία και πρέπει να καταβάλεις χρήματα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.
·         Είμαι φίλος συγγενικού προσώπου, ο οποίος αγόρασε διάφορα προϊόντα από το κατάστημα μου και με έστειλε να μου δώσεις το κόστος.
·         Είμαι εφοριακός και ο υιός σου ή η κόρη σου χρωστάει στην εφορία.
Στη συνέχεια, σε περίπτωση που το ηλικιωμένο πρόσωπο δεν έχει τα χρήματα, πείθεται και οδηγείται σε τραπεζικό κατάστημα ή μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και κάνει ανάληψη του χρηματικού ποσού, το οποίο παραδίδει στους δράστες που αναμένουν συνήθως έξω από τα τραπεζικά καταστήματα για να μπορούν να διαφύγουν έγκαιρα.
Επίσης, έχουν παρατηρηθεί και διάφορες άλλες παραλλαγές της παραπάνω μεθοδολογίας σε επαγγελματίες (γιατρούς, φαρμακοποιούς και άλλους κλάδους) με αντίστοιχα προσχήματα και τον ίδιο σκοπό, την παράδοση ή κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που δήθεν τα έχουν ανάγκη.

Στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή προσπάθεια ή απόπειρα εξαπάτησης, συνιστάται η άμεση ενημέρωση των αστυνομικών υπηρεσιών , ενώ σε κάθε περίπτωση πρέπει:

·         Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
·         Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
·         Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
·         Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
·         Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
·         Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
·         Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
·         Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
·         Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
    Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

=============================================================

Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων της ομάδας ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ     στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη»

Κομοτηνή, 9 Οκτωβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Σταύρο Κοντονή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Α.Σ. ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη», κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 11-10-2015, μεταξύ των ομάδων Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ – Α.Σ. ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

========================================================

Κομοτηνή, 29 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για μαστροπεία

Συνελήφθησαν χθες (28-9-2015) το βράδυ και σήμερα (29-9-2015) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχής της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας,  δύο (2) ημεδαποί, ένας 52χρονος και μια 23χρονη, κατηγορούμενοι για μαστροπεία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη, σε κατάστημα (καφέ – μπαρ), ιδιοκτησίας της 23χρονης, ο 52χρονος προσωρινά υπεύθυνος, διότι εντοπίσθηκε να προάγει στην πορνεία, έναντι χρηματικής αμοιβής, 21χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες μετέβησαν στο κατάστημα, όπου ένας εξ αυτών παρέδωσε στον 52χρονο το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά με την 21χρονη, εντός του καταστήματος. 

Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που έλαβε από τον αστυνομικό και το χρηματικό ποσό των 585 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η 23χρονη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, προσήλθε αυτοβούλως, σήμερα το πρωί, στο Τμήμα Ασφάλεια Δράμας και συνελήφθη.   

Σημειώνεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων και της 21χρονης βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις που αφορούν τα καταστήματα (στέρηση άδειας εργασίας), ενώ σε βάρος της 21χρονης βεβαιώθηκαν και παραβάσεις του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων.
     
Επισημαίνεται επίσης ότι ο 52χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

===========================================

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης, διεξήχθησαν στοχευμένες πολύμηνες έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 41 και 44 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

    Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση και διεξήγαγε στοχευμένες πολύμηνες έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
    Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ημεδαπών, 41 και 44 ετών στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου .
   Ειδικότερα, διεξήχθη πολύμηνη έρευνα και ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και διέθεταν πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (οπτικοακουστικό υλικό – video).
Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την ά ρση του απορρήτου των επικοινωνιών και ά μεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.
    Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ταυτοποίηση με δύο (2) συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στους δύο (2) ημεδαπούς συλληφθέντες.
Ακολούθως, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν ταυτόχρονα χθες (24-09-2015), στις οικίες των ανωτέρω στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά και διεξήγαγαν νομότυπες έρευνες. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και των δύο δραστών, ενώ στα ηλεκτρονικά μέσα που κατείχαν βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων .
   Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και ειδικότερα, δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ( laptops ) και ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή .
   Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
  Οι δύο (2) συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Η τυχόν εμπλοκή και άλλων Ελλήνων χρηστών διερευνάται.

  Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
·         Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·         Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR.==================================================================


Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών και ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις
                     
                                                                                      Κομοτηνή, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καβάλας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
   Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη την 14-9-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Καβάλας, κατηγορούμενος για βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
   Όπως προέκυψε, ο 37χρονος, την 15-7-2015 το μεσημέρι, στην Καβάλα, προσέγγισε ανήλικη, που συμπλήρωσε το 12οαλλά όχι το 14ο έτος και με τη χρήση σωματικής βίας, αφού την ακινητοποίησε, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και την εξανάγκασε σε συνουσία.
    Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και την 5-9-2015, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, καθόσον, το ίδιο μεσημέρι στην Καβάλα, επιχείρησε δημόσια ακόλαστη πράξη.
Πρόκειται για τον ΧΑΪΤΙΔΗ Βασίλειο του Γεωργίου και της Δομνίκης, που γεννήθηκε 3-11-1978 στη Γερμανία, κάτοικο Καβάλας.

  Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε το 12ο όχι όμως το 14ο έτος της ηλικίας του και για το πλημμέλημα της πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
   Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 18-10-2015, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, τη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν συμμετοχής του ανωτέρω σε ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2510-622260, 2510-622261 και 2510-622263 του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

===========================================

Κομοτηνή, 23 Σεπτεμβρίου 2015
                                                                  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση
 

Κατασχέθηκαν 1 δενδρύλλιο κάνναβης και πάνω από 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης 


Συνελήφθησαν χθες (22-9-2015) το πρωί, σε χωριό και την πόλη της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν αρχικά τον 42χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του, στη Δράμα, μία (1) νάιλον συσκευασία, που περιείχε 1.300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.


Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 33χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,20 μέτρων και δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 830,7 γραμμαρίων.


Κατασχέθηκαν ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης και 2.130,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.


========================================

Κομοτηνή, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  
Εξιχνίαση απάτης σε βάρος 51χρονου ημεδαπού

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού για απάτη και πλαστογραφία  

Ο δράστης αγόρασε το Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 51χρονου με πλαστή επιταγή

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση απάτης σε βάρος 51χρονου ημεδαπού, που είχε διαπραχθεί την 30-8-2015.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 52χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία. 

Αναλυτικότερα, ο 51χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος επιθυμούσε να αγοράσει το Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητό του. Μετά την τηλεφωνική τους συμφωνία για την αγοραπωλησία του οχήματος, ο υιός του 51χρονου συναντήθηκε με τον παραπάνω άντρα, στη Θεσσαλονίκη, όπου του παρέδωσε το αυτοκίνητο, παραλαμβάνοντας από αυτόν μια τραπεζική επιταγή, χρηματικού ποσού 22.140 ευρώ.  

Κατά τη διαδικασία εξαργύρωσης της επιταγής, ο 51χρονος διαπίστωσε ότι είναι πλαστή και κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψαν τα στοιχεία του 52χρονου δράστη, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτη και πλαστογραφία.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου. 


================================================================

Κομοτηνή, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Σύλληψη 35χρονου ημεδαπού για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια  

Συνελήφθη χθες (20-9-2014) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.


Ειδικότερα, ο 35χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη, στον κινητήρα του οχήματος μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 62,8 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. 


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

==========================================================
Κομοτηνή, 19 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θανατηφόρο τροχαίο
Σήμερα (19-9-2015) τις πρωινές ώρες, στο 36ο χλμ της Εθνικής Οδού Δράμας – Εξοχής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και προσέκρουσε σε βράχο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Δράμας.