ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Δράμα, 30 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Διοργάνωση 6ης Φιλικής Συνάντησης Τ.Δ. Χώρας (I.P.A.)
 Πανελλαδική Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας»

     Η Τοπική Διοίκηση Δράμας, σε συνεργασία με το Εθνικό Τμήμα, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία από 3 έως 5 Δεκεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο ΄΄Κούρος΄΄ στη Δράμα την «6η Φιλική Συνάντηση» Τοπικών Διοικήσεων όλης της Χώρας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με τη συμμετοχή 140 περίπου συνέδρων και εκδρομέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

   Το πρωϊ της Παρασκευής (3-12-2010) το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο και τον Ταμία της Τ.Δ. Δράμας, πραγματοποίησαν τις καθιερωμένες εθυμοτυπικές επισκέψεις στον Νομάρχη Δράμας κ. ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ Κων/νο, το Δήμαρχο Δράμας κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Θωμά, τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας Ταξίαρχο κ. ΜΑΡΑΠΙΔΗ Παρασκευά, καθώς και στα γραφεία της Τ.Δ. Δράμας (I.P.A), όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν αναμνηστικά.

   Την ίδια ημέρα (3-12-2010) και περί ώρα 12:00΄ παρευρέθησαν ως επίσημοι καλεσμένοι στα εγκαίνια που πραγματοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας για την ίδρυση του νέου Μουσειακού Εκθετηρίου, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας, στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου, με αποκλειστικό σκοπό τη διάσωση της ιστορικής μνήμης, των μέσων και αντικειμένων με τα οποία η Ελληνική Αστυνομία λειτούργησε διαχρονικά, από την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα (1821-2010), ενώ διαθέτει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
   Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας Ταξίαρχο κ. ΜΑΡΑΠΙΔΗ Παρασκευά, παρουσία Επισήμων, Αρχών και Φορέων του Ν.Δράμας. Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν οι Διοικητές των Υπηρεσιών της Α.Δ. Δράμας, οι Προέδροι και τα Δ.Σ. των τοπικών συνδικαλιστικών σωματείων, καθώς και πλήθος συναδέλφων.
   Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε ως Τοπική Διοίκηση, το Εθνικό Τμήμα της Δ.Ε.Α. γιατί απέδειξε έμπρακτα, με τη διάθεση σημαντικού χρηματικού ποσού, το ενδιαφέρον της Διεθνούς Ένωσης να στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες, που αναβαθμίζουν το κύρος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή την Ιστορία του Σώματος.   

    Το απόγευμα της Παρασκευής από κοινού τα Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος και της Τ.Δ. Δράμας, αλλά και οι σύνεδροι και εκδρομείς που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμμετείχαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου της πόλης της Δράμας ΄΄Αγ. Βαρβάρας΄΄ και συγκεκριμένα στη λιτάνευση των λειψάνων και της Ιερής Εικόνας, στην αναβίωση του τοπικού εθίμου ρίχνοντας στα νερά της λίμνης της Αγ. Βαρβάρας το καραβάκι που έφτιαξε η Τ.Δ. Δράμας, ενώ στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την εντυπωσιακή άφιξη του Αη Βασίλη με καραβάκι όπου παρέλαβε από τον Δήμαρχο Δράμας το Χρυσό κλειδί της Πόλης, το οποίο θα κρατούσε για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκούσε η ΄΄Ονειρούπολη Δράμας΄΄.

   Το Σάββατο (4-12-2010) και περί ώρα 09:15΄ ξεκίνησαν οι εργασίες της προσυνεδριακής συνάντησης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 34 Τοπικές Διοικήσεις από όλη τη Χώρα. 
    Τις εργασίες της 6ης Φιλικής Συνάντησης, καθώς και τα εγκαίνια της Πανελλαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής και Αγιογραφίας που ακολούθησαν, ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου  Π. Γεώργιος Tαυλάρης ως εκπρόσωπος του Μητροπιλίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, ενώ παρέστησαν και απήυθυναν χαιρετισμό στους συνέδρους ο π.Υπουργός και Βουλευτής Δράμας κ. ΤΖΙΜΑΣ Μαργαρίτης, η Βουλευτής Δράμας κ.ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ Χαρά, ο Αντινομάρχης Δράμας κ. ΚΑΡΑΒΑΣ Κων/νος, ο εκπρόσωπος του νέου Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Στυλιανός, ο εκπρόσωπος του νέου Δημάρχου Δράμας κ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Παύλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ. ΜΑΡΑΠΙΔΗΣ Παρασκευάς, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Δράμας κ. ΔΑΔΟΥΔΗΣ Κων/νος, ο Ιατροδικαστής του Γ.Ν. Σερρών Dr. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Μηνάς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Θεόφιλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών και του Σπιτιού Ανοικτής Φιλοξενείας κ. ΤΣΙΑΜΟΥΡΑ Αλίκη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, Εκπρόσωπος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Δράμας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αστυν. Υπαλ. Συνοριακής Φύλαξης Ν.Δράμας κ. ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Ισαάκ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν.Δράμας κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, καθώς επίσης πολλοί συνάδελφοι και φίλοι της ένωσής μας.

    Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Δράμας (I.P.A.) κ. ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ., τους ανωτέρω προσκεκλημένους που με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις μας, καθώς επίσης το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α., όλους τους Συνέδρους από τις 34 Τοπικές Διοικήσεις και τους εκδρομείς που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδος και διαβεβαίωσε ότι η ένωσή μας πιστή στις αρχές της, οι οποίες βασίζονται στη συναδελφική αλληλεγγύη, τη φιλία, τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, θα προσπαθήσει με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προβάλει τις αξίες αυτές, αλλά και το ανθρώπινο πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού σε Ελλάδα και Εξωτερικό και θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του Εθνικού Τμήματος προς το σκοπό αυτό.

    Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της «6ης Φιλικής Συνάντησης» πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Έκθεση Εικαστικών (Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, έργα από γυαλί, κλπ) στην οποία συμμετείχαν 20 αστυνομικοί και μέλη οικογενειών τους, με συνολικά 51 έργα.

    Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο διακεκριμένος Ζωγράφος κ. Θανάσης Ακριβόπουλος. Βραβεύθηκε το καλύτερο έργο της κα. ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ Βασιλικής, ενώ δόθηκε Τιμητικός Έπαινος σε όλους τους Συμμετέχοντες στην έκθεση.

    Η έκθεση λειτούργησε κατά το τριήμερο 3 έως 5 Δεκεμβρίου, πρωϊ και απόγευμα, στο Φουαγιέ του ξενοδοχείου ΄΄Κούρος΄΄  και την επισκέφτηκαν πέραν από τους συνέδρους και εκδρομείς, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, αλλά και από γειτονικούς Νομούς, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα καταπληκτικά έργα των συναδέλφων μας, γνωρίζοντας μ’αυτόν τον τρόπο και μια άλλη πλευρά του Έλληνα Αστυνομικού.

    Επίσης, βραβεύθηκαν με πρωτοβουλία της Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.), δύο 14χρονοι μαθητές Γυμνασίου, για την εξαίρετη πράξη και το ήθος που επέδειξαν, όταν βρήκαν και παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο Τ.Α. Δράμας, ένα πορτοφόλι που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα του κατόχου του.
  
    Το Σάββατο (4-12-2010) το απόγευμα όλοι μαζί, σύνεδροι και εκδρομείς επισκεφθήκαμε την ΄΄Ονειρούπολη Δράμας΄΄, όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο μαγικό χωριό του Αη Βασίλη, με τα πολλά και ενδιαφέροντα περίπτερα για μικρούς και μεγάλους, να ανέβουμε στα Καρουζέλ, να κάνουμε πατινάζ στο παγοδρόμειο, να ανέβουμε στο τρενάκι της πόλης για περιήγηση, να παρακολουθήσουμε το εορταστικό πρόγραμμα με νεανικά συγκροτήματα, διάφορες παραστάσεις και χάπενιγκ, να φωτογραφηθούμε με τον Αη Βασίλη και τα ξωτικά του, να γευτούμε τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα που προσέφεραν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Νομού, καθώς επίσης κάστανα και ζεστό κρασί της περιοχής, σε μια όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα και να ξαναγίνουμε για λίγο μικρά παιδιά.

   Το βράδι του Σαββάτου πήγαμε για φαγητό στο κοσμικό κέντρο ΄΄Λούκουλος΄΄.
   Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για όλους μας, καθώς είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε μετά από καιρό με φίλους, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

   Την Κυριακή (5-12-2010) το πρωϊ, επισκεφθήκαμε ένα από τα πολλά εξαιρετικά οινοποιεία που διαθέτει η περιοχή της Δράμας, το οινοποιείο «Κτήμα Τέχνης Οίνου» στο Μικροχώρι Δράμας, όπου μας περίμενε ο ιδιοκτήτης κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης να μας ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και να μας μιλήσει για τα μυστικά της παραγωγής του κρασιού. Αυτό που μας εντυπωσίασε όλους ήτανε τα κελάρια, με τις εκατοντάδες φιάλες παλαίωσης και τα παραδοσιακά δρύϊνα βαρέλια, τις ιδιαίτερες σε αισθητική αίθουσες και το υπόγειο κελάρι-τούνελ που περνάει κάτω από τον δρόμο και συνδέει το παλιό με το νέο οινοποιείο.

   Στη συνέχεια, μεταβήκαμε στο κέντρο της πόλης της Δράμας και συγκεκριμένα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα πάρκα της Ευρώπης, όπου θαυμάσαμε το πανέμορφο φυσικό τοπίο και επισκεφθήκαμε το «Κέντρο Επισκεπτών» του Δήμου Δράμας, όπου κάναμε μια σύντομη ξενάγηση για όλο το Νομό της Δράμας.

    Τελευταίος προορισμός ήτανε η επίσκεψή μας στο μοναδικό ποταμίσιο σπήλαιο της Ελλάδας, το Σπήλαιο «Πηγών του Αγγίτη» που βρίσκεται στο Δήμο Προσοτσάνης και απέχει 25 χλμ από τη Δράμα. Μείναμε έκπληκτοι από τον εσωτερικό διάκοσμο του σπηλαίου, καθώς και από την μοναδική αίσθηση του ποταμιού που διαπερνά το σπήλαιο στο εσωτερικό του. Αφού φάγαμε το μεσημέρι στην παραδοσιακή ταβέρνα «Πέπε» στην Προσοτσάνη, αποχαιρετισθήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Πανελλήνιο Συνέδριο στην Κατερίνη.


    Τέλος, το Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Δράμας (I.P.A.) αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας Ταξίαρχο κ.Μαραπίδη Πρασκευά, τον Πρόεδρο κ. Κατσαρόπουλο Γεώργιο και το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος, καθώς επίσης τους 18 συνολικά χορηγούς μας και κυρίως τους εθελοντές της ένωσης μας, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την επιτυχία της 6ης Φιλικής Συνάντησης στη Δράμα.
  

SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της Φιλίας)
                               Για το Δ.Σ.
                                                       Ο  Π ρ ό ε δ ρ ο ς                                                        
                         
                                                           Μηνάς ΣΚΑΡΛΙΟΣ            


ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΟΥΡΟΣ - 6Η ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ I.P.A.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 6ης ΦΙΛΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ I.P.A. 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 6ης ΦΙΛΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ I.P.A. 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 6ης ΦΙΛΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ I.P.A. 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 6ης ΦΙΛΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ I.P.A. 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Τ.Δ. ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΡΕΒ &  ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ.Ε.Α. κ. ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

1η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Δεν υπάρχουν σχόλια: