ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

                                                                                                                                              Δράμα, 9 Ιουνίου 2014  
                                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Τοποθέτηση Κουμπαράδων για την οικονομική ενίσχυση του
Χαμόγελου του Παιδιού σε Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Δράμας»

   Η Τοπική Διοίκηση Δράμας (I.P.A) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων, αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες του ΄΄Χαμόγελου του Παιδιού΄΄, τοποθετώντας κουμπαράδες σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Δράμας.
     Με χαρά και ενθουσιασμό ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Τ.Δ. Δράμας υποδέχτηκαν  την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 το πρωϊ, αντιπροσωπεία ατόμων από το Χαμόγελο του Παιδιού της Θεσσαλονίκης στα γραφεία της ένωσής μας, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά , να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , αλλά και για κοινές μελλοντικές δράσεις που μπορούμε να αναλάβουμε στην πόλη της Δράμας , ενώ αντιπρόσωποι από κάθε αστυνομική Υπηρεσία παρέλαβαν τον κουμπαρά με τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα είναι γεμάτοι.
   Όπως τόνισαν οι άνθρωποι από τον εθελοντικό αυτό οργανισμό για τα παιδιά, τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τους κουμπαράδες αποτελούν πλέον το κύριο έσοδο για τη λειτουργία του «Χαμόγελου του Παιδιού», προκειμένου να προσφέρονται εντελώς δωρεάν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένες από τις συνολικά 15 Υπηρεσίες που προσφέρονται  μέσω τηλεφωνικών γραμμών καθ’όλο το 24ωρο:
1) Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά S.O.S. 1056 ,
2) Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000 ,
3) Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά ,
4) Amber Alert Hellas ,
5) Τα σπίτια φιλοξενίας ,
6) Υποστήριξη παιδιών στα Νοσοκομεία ,
7) Κινητές Ιατρικές ομάδες ,
8) Κοινωνική και Ψυχολογική στήριξη παιδιών ,
9) Σπίτι παιδιών με ογκολογικά προβλήματα, κ.α.
Επικοινωνία με Χαμόγελο Παιδιού: http://www.hamogelo.gr/  
    
 Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των αστυνομικών, αλλά και των πολιτών που εισέρχονται καθημερινά στα αστυνομικά καταστήματα για διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεών τους, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην πανελλαδική προσπάθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την πραγματοποίηση του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από το να έχουν όλα τα παιδιά ένα χαμόγελο.  

SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
                                Για το Δ.Σ.
             Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας   

                           ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς                                    ΕΓΓΛΕΖΟΥ Μαρία 
                                                                                                      Δράμα, 10 Μαΐου 2013
                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συλλογή παιδικών ρούχων, παιχνιδιών και τροφίμων»
    Η Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.) στα πλαίσια των κοινωνικών της εκδηλώσεων, πραγματοποίησε για 4η συνεχή χρονιά, ενόψει μάλιστα και των Αγίων ημερών του Πάσχα, συλλογή παιδικών ρούχων, παιχνιδιών, βιβλίων, καθώς και τροφίμων, τα οποία δόθηκαν σε παιδιά και άπορες οικογένειες.
    Συγκεκριμένα, την Μ.Τετάρτη 1 Μαΐου 2013, αντιπροσωπεία της Τ.Δ. Δράμας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΣΚΑΡΛΙΟ Μηνά, τον Ταμία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ Παύλο, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΕΓΓΛΕΖΟΥ Μαρία και τα μέλη ΒΟΥΛΤΣΙΟ Ιωάννη και ΑΝΘΟΠΟΥΛΟ Αναστάσιο, παρέδωσαν παιδικά ρούχα και υποδήματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας, προκειμένου να προσφερθούν σε άπορες οικογένειες. Εκεί μας περίμεναν ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Κυριάκος και η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ Αναστασία, οι οποίοι αφού μας ευχαρίστησαν για την προσφορά μας, ζήτησαν ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία και μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία μας για δράσεις κοινωνικού περιεχομένου.
    Την ίδια ημέρα, παραδώσαμε τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, κλπ) στην εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, όπου καθημερινά σιτίζονται πάνω από 250 άποροι συμπολίτες μας και τελείται ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο. Στην εκκλησία, μας καλωσόρισαν ο ιερέας του Ναού Πάτερ Αναστάσιος και οι γυναίκες εθελόντριες, οι οποίοι μας ευχαρίστησαν για την προσφορά αυτή, τόνισαν τη σπουδαιότητα της πράξης μας, ιδιαίτερα τις Άγιες αυτές ημέρες, που πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται βασικών αναγκών τους. 
   Τελευταία επίσκεψη έγινε στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικό Νοσοκομείου Δράμας, όπου παραδώσαμε πολλά παιχνίδια και βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία ήταν καινούργια, καλύπτοντας μ’ αυτόν τον τρόπο βασικές ανάγκες του συγκεκριμένου τμήματος του Νοσοκομείου και χαρίζοντας πολλά χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους.
    Η συμμετοχή των αστυνομικών της Δράμας, στη συλλογική αυτή προσπάθεια, ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική για μια ακόμη φορά, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψιν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και οι οποίοι συναισθανόμενοι την ανάγκη για αλληλοβοήθεια και προσφορά προς το συνάνθρωπό μας, έδωσαν από το υστέρημά τους ότι καλύτερο διέθεταν, μοιράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο χαμόγελα και αισιοδοξία, τις Άγιες αυτές ημέρες, σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά και οι άποροι, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ανθρώπινο πρόσωπο του σύγχρονου Έλληνα Αστυνομικού.

SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
                                    Για το Δ.Σ. 
         Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
   
                   Μηνάς ΣΚΑΡΛΙΟΣ              Γεώργιος Γεωργιάδης 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ       ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΑΠΗΣ
Ι.Ν. ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
                                                                                                    Δράμα, 30 Απριλίου 2013
                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η. Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.) στο πλευρό των παιδιών
που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες»

    Η Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.) στα πλαίσια των κοινωνικών της εκδηλώσεων  συμμετείχε στο Πασχαλινό Bazzar της «Λάμψης» που έλαβε χώρα την 19 & 20 Απριλίου στην Πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα, αγοράζοντας πασχαλινές λαμπάδες και χειροποίητες κατασκευές που έφτιαξαν με μεράκι οι γονείς και οι εθελοντές του συλλόγου.
    Επιπλέον όλα τα μέλη του Δ.Σ της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Τ.Δ. Δράμας, αλλά και φίλοι της ένωσής μας, γραφτήκαμε ως μέλη στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «ΛΑΜΨΗ», παράρτημα του οποίου λειτουργεί και στην πόλη μας, πληρώνοντας ετήσια συνδρομή 12 Ευρώ, προκειμένου να ενισχύσουμε οικονομικά το Σύλλογο της ΛΑΜΨΗΣ.       
    Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσουμε σε τοπικό επίπεδο τους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως τους φορείς και συλλόγους του Νομού και όλοι μαζί να στηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, βοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο, είτε με την υλική υποστήριξη είτε με την εθελοντική προσφορά εργασίας, προκειμένου να συμβάλλουμε στην επιτυχία των στόχων της Λάμψης και να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι στη θεραπεία των παιδιών αυτών, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο της δικής τους όσο και των οικογενειών τους.
    Εξάλλου η φροντίδα για την υγεία κάθε παιδιού δεν είναι μόνο υπόθεση της οικογένειάς του, αλλά υπόθεση όλων μας.      

SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
                                   Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας   

                                 Μηνάς ΣΚΑΡΛΙΟΣ                                 Γεώργιος Γεωργιάδης 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ Τ.Δ. ΔΡΑΜΑΣ (I.P.A.) ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ''ΛΑΜΨΗ'' ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου